Makaron ryżowy z warzywami Przepis BeSlim



Najlepiej wychodzą mi przepisy, kiedy nie mam totalnie na nic pomysłu.



Makaron ryżowy z warzywami

Jeśli nie lubisz warzyw, które ja stosuje, po prostu zastąp swoimi ulubionymi.

Przepis na 2 porcje

- marchewka starta maszynka na cienkie paski
- 1 mała cukinia pokrojona w drobne paski
- 3 plastry dyni piżmowej upieczonej w piekarniku , a potem pokrojonej w kostkę
- 1 mały por drobno pokrojony w paski
- makaron ryżowy ugotowany zgodnie z informacją na opakowaniu u mnie około 100 g makaron można kupić np -> TUTAJ
- sos sojowy kupuję tylko ten -> TUTAJ
- suszony czosnek
- sól opcjonalnie
- oliwa 
- woda

Warzywa podsmażyć na patelni. W międzyczasie ugotować makaron ryżowy. Uważaj, aby warzywa nie były za miękkie. Mają chrupać. Dodać przyprawy, sos sojowy i wodę według uznania . Musi powstać fajny sosik. Do warzyw i sosu dodaj makaron, wymieszaj i gotowe. SMACZNEGO







4 komentarze:

  1. Wygląda pycha. Akurat mam wszystkie składniki. Myślisz , że na kolację będzie okay ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, że będzie okay. Chociaż ja staram się jeść białkową kolację, ale każdy jest inny :)

      Usuń
  2. A można zamiast dyni dodać paprykę? Nie za bardzo lubię dynie...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, możesz dodać inne warzywa.

      Usuń

Dziekuję za komentarz i zapraszam ponownie. BeSlim

Copyright © 2014 BeSlim , Blogger